lørdag den 27. august 2011

Så er der valg

Så er valgkampen i gang, og igen glimrer medierne med en dækning, der i den grad taler ned til folk. Sad og så partilederdebatten på DR i går aftes. Og hvor ville jeg dog ønske, at det journalistiske niveau var bare en smule højere.
Et godt eksempel er det evigt tilbagevendende spørgsmål: "Hvis man stemmer på X, stemmer man så ikke også lidt på Y". Altså fx "Hvis man stemmer på DF, stemmer man så ikke også på Venstre". Eller "Hvis man stemmer på Radikale, stemmer man så ikke også lidt på Socialdemokraterne". Den slags spørgsmål er simpelthen tåbelige og uinteressante.
Hvorfor? Fordi vi har et flerpartisystem i Danmark. Derfor vil regeringen ofte, og i hvert fald det parlamentariske grundlag, bestå af flere partier. Det ved vi alle sammen godt - sådan har det altid været i Danmark. Hvorfor så blive ved med der "Hvis man stemmer på dig, stemmer man så ikke også lidt på ham/hende". Det er noget notorisk vrøvl. En stemme på DF er en stemme på DF. En stemme på Enhedslisten er en stemme på Enhedslisten (osv.). Kunne vi ikke komme ud over den her reality-tv-agtige forholden sig til politik? Kunne vi ikke høre om og debattere de enkelte partiers politik, så vælgerne i så høj grad som muligt kan træffe et informeret valg? Åbenbart ikke.
DR burde simpelthen have et højere niveau. Men det er som om, at alt skal trækkes ned på et niveau, hvor selv børnehavebørn kan være med. Det er ikke godt nok, og DR burde have lidt større selvrespekt og have lidt større tiltro til seernes intelligens.
Det bliver en lang og beskidt valgkamp, og medierne kommer højst sandsynligt ikke til at bidrage med at løfte niveauet. Desværre.

3 kommentarer:

  1. Men pludselig kommer det til at lyde som om, DR leverer lavmålet (og måske endda sammenlignet med andre kanaler)...
    Oplever du det virkelig sådan?

    SvarSlet
  2. @Charlotte: Nej, jeg tror egentlig det er ca. lige slemt over hele linjen. Nu var det bare DR, jeg sad og så i går, og det var ikke imponerende. Jeg mener måske også, at DR lige burde være den tand mere saglige og "seriøse" end de andre kanaler. Og det tror jeg desværre ikke er tilfældet.

    SvarSlet
  3. Kære Thomas hvis man ser på hvor folk satte deres krydser ved de 2 sidste valg kan man ikke undre sig over niveauet ved debatterne, desværre

    SvarSlet